Collective Story
Home * Recent stories * Tell a friend * Help
Introduction  Images  
JERUSALEM - "The Holly Land" - Umbilicus Mundi - A.D. 2006
Images
<<<  Previous   Page 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12  13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   Next  >>>
Altarul deasupra locului unde a fost infipta Sfanta Cruce.

Ambele altare sunt separate doar prin doua coloane mari. Altarul catolic se numeste „Fecioara Durerilor", iar altarul ortodox formeaza un mic paraclis de o frumusete unica, numit „Paraclisul Sfanta Golgota".                                                                                                     
 
Un mic altar este ornamentat cu o statuie de lemn din 1778 expediata din Lisabona. Ea reaminteste durerea lui Maria si simbolizeaza eternele suferinte ale mamelor care si-au pierdut copii.                                                                                                    
 
Lancea Sfanta, povestea sulitei cu care a fost injunghiat Iisus
Una dintre cele mai importante artifacte din istoria omenirii este o lance. Şi nu oricare lance ci una confecţionată de către un fierar iscusit din Damasc, aşa cum nu a mai existat altul, dintr-un material misterios, supranumit fier ceresc şi din cuţitul Sf. Ilie. Lancea Destinului său Lancea Sfânta este arma cu care Longinus i-a străpuns coasta dreaptă lui Iisus, apoi curgând apa şi sânge.
Longinus era un soldat roman de carieră, care a cumpărat Lancea Sfântă de la fierarul din Damasc. El a dat o mică avere pe arma magnifică, 30 de talanţi, o sumă impresionantă la acea vreme, echivalentul a sute de mii de euro în zilele noastre. În urma achiziţiei sale, fierarul l-a consolat spunându-i că “să nu îţi pară rău pentru banii pe care i-ai dat pe această suliţă pentru că va fi mai faimoasă decât cetatea Damascului cu cele şapte porţi ale sale”. Presentimentul fierarului avea să se împlinească la scurtă vreme după ce Longinus a cumpărat faimoasa lance. Legendele susţin că Lancea Destinului conferă puteri ieşite din comun celui care o deţinea. Talentele militare şi victoria erau aduce în orice circumstanţă de magnifica arma. După ce legionarul Longinus şi-a îndeplinit destinul, de a-l înjunghia cu Lancea Sfântă pe Iisus zăcând pe cruce, artefactul a ajuns în mâna împăratului Traian. Se cunoaşte foarte bine faptul că Traian a reuşit să-i învingă pe legendarii daci cu ajutorul artefactului sfânt, chiar dacă aceştia erau recunoscuţi pentru invincibilitatea lor.
                                                                                                    
 
Mai târziu, Lancea Sfântă a ajuns în mâna Sfântului Mauritius Africanul, primul cavaler creştin. Apoi apare subit în Bizanţ, unde cade în mâinile lui Constantin cel Mare, iar apoi a fost furată de veneţieni. Ultima ştire concludenta arata la sulița a făcut parte din tezaurul călugărilor templieri. Istoria speculaţiilor artefactului sfânt începe în anul 1938, când arheologul german Otto Rahn, a descoperit-o pe undeva prin Franţa. Imediat după celebra descoperire, Lancea ajunge în posesia lui Hitler, unde rămâne până în anul 1942, când este furată de un comando american. În prezent se presupune că artefactul se afla la Fort Knox, ceea ce conferă Washington-ului statutul de oraş invincibil. Lancea este cel mai de preţ obiect existent pe Pământ pentru că se crede că cel care o deţine va stăpâni lumea. Dacă privim istoria, legenda sulitei cu care a fost înjunghiat mântuitorul, a conferit statutul de învingător tuturor celor care au mânuit-o.
Cornelius Longinus şi-a pierdut vederea după ce a săvârşit abominabila crimă, dar s-a vindecat în clipa în care a atins sângele lui Iisus. A renunţat la cariera de soldat şi s-a convertit la creştinism. A murit precum un martir şi a fost ridicat la rangul de sfânt, regăsindu-se în zilele noastre în calendarul catolic şi ortodox sub denumirea de Sfântul Longinus.
                                                                                                    
 
Coborarea lui Iisus de pe Cruce
AL TREISPREZECELEA POPAS

Piatra Ungerii

Spre centrul bisericii, intre Golgota si Sfantul Mormant, se afla o lespede de piatra rosiatica, de forma unei pietre funerare, unde pelerinii ingenuncheaza si se roaga cu mare evlavie. Aceasta se numeste „Piatra Ungerii".
Aici, Iosif din Arimateea si Nicodim au asezat trupul lui Iisus dupa ce l-au coborat de pe cruce.
L-au uns cu amestec de smirna si aloe, apoi l-au infasurat in giulgiu cu miresme, pentru a-l pune in mormant.

                                                                                                    
 
                                                                                                    
 
Sfintirea cadourilor.
Piatra Ungerii, am atins de ea cam toate micile suveniruri pe care le luasem pentru cei dragi.                                                                                                    
 
Piatra Miruirii- unde Iisus a fost uns cu Mir

Se spune ca, daca stai cu urechea lipita de lespedea de marmura, poti auzi un sunet surd, repetat. Acesta ar fi sunetul loviturilor de bici, memorat in piatra milenara.                                                                                                    
 
SFANTUL MORMANT
SFANTUL MORMANT


Are forma dreptunghiulara.Cele trei tablouri ale invierii de la intrare indica cele trei comunitati coproprietare.                                                                                                     
 
                                                                                                    
 
<<<  Previous   Page 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12  13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   Next  >>>