Ierusalimul (etimologic: „Orasul Pacii”) sta in centrul vietii nationale si spirituale a poporului evreu inca din jurul anului 1000 i.H., cand regele David si-a stabilit aici capitala regatului sau. Intaie asezare a dinastiei davidiene timp de 400 de ani, pana la cucerirea regatului de catre babilonieni, redevenit capitala a poporului evreu dupa intoarcerea din exil (539 i.H.) pentru inca 5 secole si jumatate, Ierusalimul isi va recapata acest rang in 1948, o data cu infiintarea actualului stat Israel.
"Si am vizut Cetatea Sfânta, Noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gititi ca o mireasa împodobiti pentru mirele ei. Si am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iata cortul lui Dumnezeu este cu oamenii si El va salaslui cu ei si ei vor fi poporul Lui si Insusi Dumnezeu va fi cu ei." (Apocalipsa, 21/2,3)
Ierusalim (ebraica moderna: Yerushaláyim; în araba: al-Quds - ) este un vechi oras din Orientul Mediu, cu importanta mare pentru religii ca Iudaismul, crestinismul sau Islamul. În prezent are o populatie de 700.000 de locuitori. În aglomerarea urbana locuiesc în total 1.088 de mii de locuitori. Ierusalimul este un oras eterogen, în care sunt reprezentate grupuri de o vasta diversitate religioasa nationala si socio-economica. Asa-numita "cetate veche" este împirtita de ziduri în patru zone: iudaica, crestina, armeana si musulmana.
View  Images